Belépés
Apró kiflik
... megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és előmelegített sütőben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.

A kimaradt, sütésre váró tésztát ...
Kétszínű keksz
... ráhelyezzük az ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a bejglit. Több óráig pihentetjük, lehet egy éjszakán át is. Sütés előtt a tésztát ujj...
Áfonyatorta
... turmixoljuk, majd golyót formálunk belőle, és folpackkal letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük. Az áfonyát és a maradék cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. A mandulával megszórjuk, majd a cukrozott áfonyát a tetejére halmozzuk. Meleg sütőben készre sütjük. Amikor kész, a formából kiborítjuk, és kihűtjük.

...
Almás charlotte
... bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakjuk a kivajazott formát, a szélekre tesszük a szeleteket. Középen a kompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és legalább 4 órára hűtőbe te...
Almás-habos csemege
... felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 p...
Almás-rebarbarás torta
... szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek lappá nyújtjuk, kivajazott tortaformába simítjuk, a tetejére zsírpapírt teszünk, erre száraz babot szórunk. Meleg sütőben világosra sütjük. Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűt...
Almás-rumos puding
... habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.




Langyosan és hidegen is finom. Adhatunk hozzá tejs...
Almás-szilvás torta
... kockákra vágjuk, és a citromlével meg 5 dkg cukorral felforraljuk. 10 percig kislángon főzzük, majd langyosra hűtjük, és turmixoljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk. Kivajazott kipattintható tortaformába simítjuk, villával megszurkáljuk, és a mogyoróval megszórjuk. A szilvákat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk az almakompótot. A gyümölcsdarabokkal a tészta tetejét...
Ananászos sütemény
... keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával el...
Általános piskota
... hólyagosodni nem kezd.Minél tovább
kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze
ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojások kemény habbá
vert fehérjét. Öntsd kivajazott, igen vékonyan
kilisztezett tepsibe, told előmelegitett, kozepesen meleg
sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd.
Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral...
Piskóta
... fehérjéből hat evőkanálnyi vízzel verj habot. A lisztet keverd el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverd hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, legvégül pedig a lisztet....
Diós kókuszos szelet fagyaszto
... a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz.
A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a...
Őszibarackos lepény
...

Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack,
cukros, fahéjas darált dió.

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A piskótatésztát elkészítjük. A félig megsült tészta tetejét sűrűn megrakjuk őszibarackkal, azt meghintjük cukros-fahéjas darált d...
Mézes teakenyér
... másik keverő edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajat és a teafőzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc- vagy gyümölcskenyérformába öntsük. 150 fokos sütőben legalább 45-50 percig süssük. Célszerű fogvájóval próbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogvájóra...
Flódni
... ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró süt...
Gofri istenien
...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
17 dkg cukor
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
4-6 tojás
1 egész margarin
1/2 liter tej
csipet só


Elkészítés: A fentieket alaposan kikeverjük kivajazott gofrisütőben kisütjük,és már kész is!

...
Gofri
... sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük.

...
Lusta asszony sütije
... vágott dió (ez viszont fontos, mert nélküle nem jó!)



Elkészítés: Mindent egy keverőtálba teszünk, de a diónak csak a felét. Géppel kikeverjük, és alaposan kivajazo...
Banános kenyér
... csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az egészet a vajas masszához szórjuk. Végül hozzákever...
Barna cukros torta
...

1 kerek linzertortalap
5 dkg margarin
5 dkg barna cukor
2 tojássárgája
1 dl tejszín
őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tortalapot kivajazott formába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tojássárgákat a tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszó...
1 2 3 ......155 156 ...233 234 ...310 311 312 
Címkék: külső oldalára, lekvárból csak, ugyanakkorára kinyújtott, hűtőbe tesszük, maradék cukrot, tésztát lisztezett, mandulával megszórjuk, cukrozott áfonyát, tetejére halmozzuk, formából kiborítjuk, briósok héját, maradékot vékonyan, háromszögeket mindkét, kivajazott formát, szélekre tesszük, kompóttal kitöltjük, maradék háromszögekkel, cukorral kevergetve, zsemlemorzsa pedig, tűzről levéve, csokis zsemlemorzsa, maradék zsemlemorzsával, vajat elmorzsoljuk, forma kikenéséhez, tésztát kerek, tetejére zsírpapírt, tésztát langyosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, almás-mazsolás krémmel, mogyoróval megszórjuk, szilvákat lecsöpögtetjük, tészta tetejét, maradék cukorból, kivajazott tortaformába, karamellre szorosan, tojások kemény, teteje túlsülne, lisztet keverd, tojáshabhoz lassan, tojások sárgáját, tésztát terítsük, sütemény össze, felszeletelés előtt, tésztához valókat, piskótatésztát elkészítjük, félig megsült, lisztes keveréket, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, egyik felét, cukros mákra,
© 2013 TVN.HU Kft.