|
|
|
... megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és előmelegített sütőben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.
A kimaradt, sütésre váró tésztát ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ráhelyezzük az ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a bejglit. Több óráig pihentetjük, lehet egy éjszakán át is. Sütés előtt a tésztát ujj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... turmixoljuk, majd golyót formálunk belőle, és folpackkal letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük. Az áfonyát és a maradék cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. A mandulával megszórjuk, majd a cukrozott áfonyát a tetejére halmozzuk. Meleg sütőben készre sütjük. Amikor kész, a formából kiborítjuk, és kihűtjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... bort. A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakjuk a kivajazott formát, a szélekre tesszük a szeleteket. Középen a kompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és legalább 4 órára hűtőbe te... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 p... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát kerek lappá nyújtjuk, kivajazott tortaformába simítjuk, a tetejére zsírpapírt teszünk, erre száraz babot szórunk. Meleg sütőben világosra sütjük. Levesszük a babot meg a papírt, és a tésztát langyosra hűt... |
|
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazott tortaformába simítjuk a masszát, és az almás-mazsolás krémmel befedjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.
Langyosan és hidegen is finom. Adhatunk hozzá tejs... |
|
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk, és a citromlével meg 5 dkg cukorral felforraljuk. 10 percig kislángon főzzük, majd langyosra hűtjük, és turmixoljuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk. Kivajazott kipattintható tortaformába simítjuk, villával megszurkáljuk, és a mogyoróval megszórjuk. A szilvákat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk az almakompótot. A gyümölcsdarabokkal a tészta tetejét... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával el... |
|
|
|
|
|
|
|
... hólyagosodni nem kezd.Minél tovább
kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze
ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojások kemény habbá
vert fehérjét. Öntsd kivajazott, igen vékonyan
kilisztezett tepsibe, told előmelegitett, kozepesen meleg
sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd.
Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral... |
|
|
|
|
|
|
|
... fehérjéből hat evőkanálnyi vízzel verj habot. A lisztet keverd el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverd hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, legvégül pedig a lisztet.... |
|
|
|
|
|
|
|
... a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz.
A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack,
cukros, fahéjas darált dió.
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A piskótatésztát elkészítjük. A félig megsült tészta tetejét sűrűn megrakjuk őszibarackkal, azt meghintjük cukros-fahéjas darált d... |
|
|
|
|
|
|
|
... másik keverő edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajat és a teafőzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc- vagy gyümölcskenyérformába öntsük. 150 fokos sütőben legalább 45-50 percig süssük. Célszerű fogvájóval próbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogvájóra... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró süt... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg liszt
17 dkg cukor
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
4-6 tojás
1 egész margarin
1/2 liter tej
csipet só
Elkészítés: A fentieket alaposan kikeverjük kivajazott gofrisütőben kisütjük,és már kész is!
... |
|
|
|
|
|
|
|
... sót, vaníliás cukrot, cukrot, a 1/2 liter tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott dió (ez viszont fontos, mert nélküle nem jó!)
Elkészítés: Mindent egy keverőtálba teszünk, de a diónak csak a felét. Géppel kikeverjük, és alaposan kivajazo... |
|
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az egészet a vajas masszához szórjuk. Végül hozzákever... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 kerek linzertortalap
5 dkg margarin
5 dkg barna cukor
2 tojássárgája
1 dl tejszín
őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A tortalapot kivajazott formába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tojássárgákat a tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszó... |
|
|
|
|
|